Korte geschiedenis
De aanleg van de A73 Zuid en de aankoop van een weiland eind jaren ’90 luidden het begin in van het familiebedrijf Maashof. Gestart als forellenvijver en in amper twee decennia uitgegroeid tot een toonaangevend horeca- en recreatiebedrijf in Noord-Limburg met ruim 70 medewerkers.
1998
Familie Beurskens koopt een weiland van 1,5 hectare met bestemming sport en recreatie in het dorp Boekend. Er is echter nog geen concreet idee om het perceel commercieel te exploiteren. Dit ontstaat wanneer zoon Rob met een collega in gesprek raakt die een fanatiek visser is. Vader Jac besluit hierop om forellenvijvers aan te leggen.
2000
Er wordt een ambitieus ondernemersplan geschreven en tegelijkertijd wordt het weiland veranderd in een parkachtige omgeving met vier grote vijvers. Om bezoekers te voorzien van eten en drinken wordt een houten chalet geplaatst als horecapunt. De opening van Forellenvijvers Maashof vindt plaats op woensdag 12 juli 2000. Vader Jac, moeder Maria en de twee zonen Rob en Jack gaan samen het avontuur aan.
2002
De vijvers trekken veel amateur vissers uit de regio en het Duitse grensgebied. Door de parkachtige omgeving weten ook andere mensen Maashof te vinden. Door het toenemend aantal bezoekers wordt er een café gebouwd en een ruimer terras aangelegd. Het is voortaan mogelijk om te barbecueën aan het water.
2006 en 2007
De broers Rob en Jack hebben de dagelijkse leiding inmiddels overgenomen en worden in de zomer volop ondersteund door oproepkrachten. Om aan de vraag van groepen en bedrijven tegemoet te komen, worden er solexen aangeschaft en handboogbanen aangelegd. Er is veel vraag naar de activiteiten in combinatie met een barbecue.
2008
Familiebedrijf Maashof blijft groeien, maar is aan seizoenen gebonden. Rob en Jack willen ook in de herfst en winter meer continuïteit. De komst van de wereldtuinbouwtentoon-stelling Floriade in 2012 brengt de broers op het idee om hotelkamers te realiseren. Het toekomstige Floriadeterrein ligt op enkele minuten rijden van hun bedrijf en er is nu nog voldoende tijd om de plannen te verwezenlijken.
2011
Na veel teken- en rekenwerk begint de uitbreiding van Maashof. Het blijft niet alleen bij de bouw van 24 hotelkamers. Het bestaande café wordt uitgebreid met een restaurant en een vergaderruimte. De nieuwe functies worden op 1 juni in gebruik genomen. Hiermee wordt Maashof een accommodatie waar dag en nacht gerecreëerd kan worden en waar ook de zakelijke markt terecht kan. Het aantal brunches, diners, familiefeesten, trainingen, vergaderingen, teambuildingsactiviteiten en koffietafels neemt toe.
2013 en 2014
Maashof is gelegen op een bijzondere plek in het groen dicht bij de A73 en A67. De ontsluiting is erg goed en door de bosrijke omgeving kunnen gasten naar hartenlust wandelen en fietsen in de omgeving. Steeds meer mensen weten daardoor de weg naar Maashof te vinden. Dit doet Rob en Jack besluiten het activiteitenaanbod te vergroten. Zij schaffen e-scooters, e-kickbikes en segway’s aan. Met deze vervoersmiddelen kunnen meer gasten de regio verkennen. De kelder wordt verder uitgegraven om alle vervoersmiddelen te stallen. Om de groeiende groep bezoekers goed te ontvangen wordt de bestaande locatie uitgebreid met een receptie en een serre. Daarnaast wordt horecagebouw ‘Viéverhoés’ gebouwd.
2015 en 2016
De gemeenteraad van Venlo stemt woensdag 29 april in met een wijziging van het bestemmingsplan Hotel Maashof. Hierdoor kunnen Rob en Jack hun hotel met 31 hotelkamers uitbreiden op een naastgelegen bosperceel. Er wordt tevens een extra congres- en vergaderruimte bijgebouwd. In mei 2016 wordt de nieuwe hotelvleugel in gebruik genomen. Op het terrein wordt bij de achterste vijvers een paviljoen geplaatst dat dienst doet als extra horecapunt.
2017
Alle uitbreidingen hebben de organisatie doen groeien tot ruim 70 medewerkers. Het bedrijf heeft zich verder geprofessionaliseerd en beschikt over een technische dienst, receptiemedewerkers, marketingafdeling, uitgebreid keukenteam en natuurlijk heel veel enthousiaste horecamedewerkers. Het dagelijks aantal bezoekers is in de loop der jaren flink toegenomen en daarom is de parkeerplaats uitgebreid met 50 parkeerplaatsen.
2018
Familiebedrijf Maashof is uitgegroeid tot een toonaangevend horeca- en recreatiebedrijf dat zowel bij de zakelijke- als de leisure gasten een 8,5 scoort op klanttevredenheid. Groepen van 8 tot 250 personen kunnen een arrangement boeken en mensen die lekker willen borrelen, lunchen of dineren kunnen terecht in het restaurant.
2019
Rob en Jack willen nog één keer hun bedrijf uitbreiden. Op de planning staat een uitbreiding van het hotel met 30 kamers en het toevoegen van een sauna- en wellnessruimte om het verblijf voor gasten nog aangenamer te maken.
2020
In het jaar 2020 wordt de laatste uitbreiding van het hotel, inclusief sauna en wellness, opgeleverd. Tegelijkertijd wordt de hotelbar voorzien van een opfrisbeurt. Het nabijliggende, leegstaande sportpaviljoen bij het hockeyveld wordt overgenomen, met het oog op eventuele toekomstige activiteiten. Vooralsnog dient dit paviljoen voornamelijk als extra uitloop, wanneer de vergaderzalen bij Maashof volgeboekt zijn.
2021
De welbekende corona-pandemie is in volle gang en er gelden diverse beperkingen in hotel en restaurant. Deze rustigere periode wordt door Rob en Jack aangegrepen om de Comfort- en ComfortPlus-kamers te voorzien van een upgrade. Hiermee zijn alle hotelkamers voorzien van een Auping-bed, om optimale nachtrust te garanderen. Tevens worden de kamers voorzien van een vernieuwd interieur.
2022
Met de overname van Fit Focus is Maashof nog meer in staat om aan de veranderende wensen van de gasten te kunnen voldoen. Met het aanbieden van sportfaciliteiten in deze high end sportschool kunnen de zakelijke gasten tijdens hun (vaak meerdaagse) verblijf de conditie op peil houden.
2024
In april wordt er een floatcabine in gebruik genomen bij Maashof. Drijvend in magnesiumwater op lichaamstemperatuur ervaar je een uniek gevoel van gewichtloosheid in totale stilte en rust, waarin je je volledig kunt overgeven aan een diepe staat van ontspanning. Een unieke toevoeging op wellnessgebied, voor het hotel. Ook wordt er besloten om de entree, receptie, restaurant en vergaderzalen een opknapbeurt te geven. Samen met interieurarchitect Hans Kuijten worden deze ruimtes aanzienlijk verbeterd. Zelfs de receptie wordt tijdelijk in een externe ruimte ondergebracht. Deze externe ruimte fungeert na de verbouwing bovendien als boardroom direct aan onze vijver; een nieuwe uitbreiding van onze vergadercapaciteit.